DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Nodarbība “Piena izmantošana saldējuma gatavošanā”

Šī gada 17. oktobrī projekta «STEM un pilsoniskās līdzdalības norises plašākai izglītības pieredzei un karjeras izvēlei” 8.b un 8.c klase apmeklēja SIA «Siguldas saldējums», kur piedalījās nodarbībā “Piena izmantošana saldējuma gatavošanā”. Norises mērķis ir alternatīva veidā apgūt dizaina un tehnoloģiju mācību materiālu par piena produktiem ēdienu gatavošanā.

Skolēni uzzināja par saldējuma izcelsmi, tā vēsturi un mūsdienu gatavošanas veidiem. Noteica saldējuma gelato un sorbeta raksturīgos rādītājus un analizēja piena nozīmi šo produktu gatavošanā. Pētīja dažādu saldējumu iepakojumus, noskaidrojot piena produktu daudzumu un to aizvietotājus. Vēroja saldējuma gatavošanu ar pienu un saldo krējumu. Noslēgumā skolēni salīdzināja pagatavoto saldējumu ar sorbetu un noteica to garšu, krāsu, tekstūru un konsistenci.

Tā bija alternatīva iespēja mācīties, praktiski darbojoties uzņēmumā.

Informāciju sagatavoja: 8.b klases audzinātāja L.Andrijenko