DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Uz Siguldu pēc saldējuma

Šī gada 8. oktobrī projekta «STEM un pilsoniskās līdzdalības norises plašākai izglītības pieredzei un karjeras izvēlei” 5.b klase apmeklēja SIA «Siguldas saldējums», kur piedalījās nodarbībā “Saldējuma gatavošanas tehnoloģija – olu izmantošana un nozīme”. Norises mērķis ir alternatīva veidā apgūt dizaina un tehnoloģiju mācību materiālu par pārtikas produktu īpašībām un to savstarpējo saderību, gatavošanu pēc receptes.

Nodarbības ievadā skolēniem pastāstīja par saldējuma izcelsmi un vēsturi, kā arī viņi noskaidroja, kā mūsdienās tas tiek gatavots. Skolēni veica sastāvdaļu izpēti uz dažādu ražotāju saldējumu iepakojumiem, viņi analizēja, kā atpazīt veselīgu saldējumu. Grupēja sastāvdaļas vēlamajās un ne tik vēlamajās. Turpinājumā viņi pētīja un analizēja saldējuma gatavošanas recepti, vēroja saldējuma gatavošanas procesu. Noslēgumā paši gatavoja saldējumu, degustēja to un vērtēja pagatavoto saldējumu.

Skolēniem ļoti patika nodarbība, viņi saprata, ka mācīties var dažādos veidos.

Informācija sagatavoja: 5.b klases audzinātāja A. Nipāne