DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Karjeras nedēļa pirmsskolā

Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas (Raipoles iela 8) bērni  ļoti aktīvi  iesaistījās skolas karjeras nedēļā „Izglītība un karjera ikvienam”. 3.posma grupās karjeras pasākumi un aktivitātes notika no 7. līdz 11.oktobrim. Šo skaisto rudenīgo laiku bērni un skolotāji izmantoja mācību ekskursijām un izzinošajiem pasākumiem.

Grupa “Dzeguzēni” apmeklēja iestādes virtuvi, kur bērniem bija iespēja iepazīties ar pavāra profesiju. Tie stāstīja  par savu ikdienas darbu, un audzēkņi bija sajūsmā, ieraugot lielos virtuves traukus, kur gatavojās pusdienas. Ekskursijas laikā bērniem radās priekšstats, kā noliktavā glabājas pārtikas produkti. Vēlāk viņi papildināja zināšanas par darbarīkiem un aprīkojumu virtuvē, to pielietojumu un spēlēja sižetisko rotaļu „Pavāri”. Turpinājumā centās apgūt pavārmākslu: gatavoja salātus no tomātiem un gurķiem, bet noslēgumā nogaršoja veselīgos salātus un iesaistījās kustību rotaļā „Jautrais pavārs”.

Grupā “Vālodzīte” tika runāts par dažādām profesijām. Vispirms bērni devās ekskursijā uz Jaunforštadtes VUGD, lai iepazītu drosmīgo ugunsdzēsēja glābēja profesiju. Viņi uzzināja, kā rīkoties bīstamās situācijās. Aizraujoši bija iejusties glābēju lomā – pielaikot formu, ierāpties glābšanas mašīnā, turēt ūdens šļūteni, piedalīties stafetē ātruma treniņam. Noslēgumā drosmīgais Lūsis atnesa bērniem diplomus un saldās dāvanas. Nākamajā dienā bērni izzināja ārsta profesiju, pētīja pirmās palīdzības aptieciņu, praktiski “sniedzot” viens otram palīdzību. Tik interesanti bija ietīties folijas segā, uzlikt uz „brūces” marles un elastīgo saiti, fiksēt ar lakatu roku pēc „traumas”. Visklusākais moments bija, kad bērni ar stetoskopu mēģināja sadzirdēt draugu sirdspukstus.

Nedēļa pagāja izzinoši, aizraujoši un garšīgi!

Informāciju sagatavoja: pirmsskolas izglītības skolotājas Rita Petrova un
Ināra Boldavenko