DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Starptautiskā Zemes diena skolā

22. aprīlī visā pasaulē svin Starptautisko Zemes dienu. Katru gadu Zemes dienai ir noteikta tēma. 2024.gadā Zemes dienas sauklis ir “Planēta pret plastmasu”. TāsStarptautiskā Zemes diena skolā mērķis ir pievērst uzmanību nepieciešamībai būtiski samazināt plastmasas patēriņu cilvēku un planētas veselības labā.

Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā arī atzīmēja Zemes dienu. Šī gada 22.aprīlī 10.d klases skolēni piedāvāja sākumskolas un 5.d klases skolēniem dažādas aktivitātes. 1.d un 2.d klasei tika novadīts pasākums “Viegli šķirot pareizi!”, kura laikā viņi uzzināja, kā pareizi šķirot atkritumus, lai taupītu dabas resursus, un ka šķirotos atkritumus var pārstrādāt, lai nepiesārņotu apkārtējo vidi. 3.d klases skolēni piedalījās sēklu sēšanā aktivitātē “Ķeramies pie darba! Kā pareizi audzēt augus?”. Savukārt 5.d klases skolēni darbojās grupās un sagatavoja plakātus “Vides problēmas” un “Kāda būs Tava rīcība vides saglabāšanā?”.

Liels paldies pasākuma vadītājām Veronikai Ivanovai, Laurai Marciļonokai, Taisijai Oņiščenko, Julianai Ivanovai, Evelinai Bogdanovai, Jekaterīnai Stepanovai, Milenai Jermolajevai, Jeļizavetai Martinovai, Aminai Mamedovai un Inesai Spruģe! Var būt nākotnē mēs redzēsim meitenes skolotāju lomā!