DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: ekskursija uz Ventspili

2023. gada 21. aprīlī programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 11.a klases skolēni devās uz Ventspili – vienu no skaistākajām Latvijas pilsētām. Ekskursijas mērķis bija iepazīt pilsētas vēsturi un kultūru un apmeklēt zinātnes centru VIZUM.

Mēs bijām enerģijas pilni un vēlējāmies uzzināt un iemācīties ko jaunu. Mūsu aizraujošās ekskursijas pirmā diena bija veltīta VIZIUM apmeklējumam. Tur mēs ne tikai iepazināmies ar kreatīvo fotoattēlu veidošanas noslēpumiem, izmantojot Adobe Photoshop, bet arī varējām īstenot savas radošās idejas. Mēs radījām mītiskas būtnes, noņēmām nevēlamus objektus no foto un pat iemācījāmies retušēt savas pašbildes.

Mūsu ceļojuma otrās dienas mērķis bija pieredzes bagātināšana ar kultūras faktiem, un mēs devāmies uz Livonijas ordeņa pili. Bijām pārsteigti par tās lepnumu un skaistumu, kā arī uzzinājām daudz interesantu faktu par tās vēsturi. Mēs varējām izbaudīt retos artefaktus un apskatīt viduslaiku interjeru.

Kopumā mūsu ekskursija bija neaizmirstama un piedzīvojumiem bagāta. Mēs iesakām visiem apmeklēt VIZIUM zinātnisko centru un Livonijas ordeņa pili!

Sagatavoja 11. a klases skolēni