DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Eiropas dienas aktivitātes

Maijā visā Eiropā un Latvijā plaši tiek atzīmēta Eiropas diena. Dažādos pasākumos un aktivitātēs kopā stiprinām izpratni par mūsu kā eiropiešu izaugsmes iespējām, solidaritāti, kultūru dažādību un vērtībām, kas mūs vieno.

Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 10.a klases skolēni aktīvi iesaistījās Eiropai veltītajos pasākumos. 9. maijā Augšdaugavas novada Kultūras centrā “Vārpa” notika “EIROPAS DIENA DAUGAVPILĪ 2023”. Konkursa dalībniekiem bija jāapliecina savas zināšanas ar Eiropu saistītos jautājumos, kas noteikti bija liels izaicinājums. 35 komandu konkurencē sīvā cīņā tika noskaidroti erudītākie Eiropas pazinēji Latgalē.

10. maijā norisinājās erudīcijas spēlē vidusskolēniem “Latvija Eiropā: vienoti dažādībā”, ko organizēja Konrāda Adenauera fonda pārstāvniecība Latvijā kopā ar fonda stipendiātiem. Tā ir spēle par Eiropas Savienību, politiku un demokrātiju. Konkursā piedalījās 12 komandas, kas cīnījās par uzvaru. Spēles laikā dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumiem par sabiedrisko un politisko dzīvi Eiropā, Eiropas Savienības un Eiropas Padomes institūcijām, to vēsturi un principiem, kā arī ES dalībvalstu kultūru. Konkurss bija lieliska iespēja izprast un padziļināt savas zināšanas par Eiropu un tās vēsturi, kā arī saprast Eiropas Savienības nozīmi un tās ietekmi uz mūsu dzīvi.

Abi konkursi bija ļoti interesanti un noderīgi, jo tie ļāva jauniešiem izprast Eiropas vēsturi un svarīgumu, kā arī attīstīt savas zināšanas un prasmes.

Sagatavoja 10.a klases skolniece Adriana Vanagele