DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Lieldienu laiks Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā

Lieldienas ir pavasara saulgriežu svinības. Sagaidot Lieldienas, skolā (Aveņu iela 40) norisinājās dažādas aktivitātes.

Mācību un klases audzināšanas stundās tika runāts par Lieldienu nozīmi un tradīcijām. Sākumskolas skolēni, pielietojot dažādas tehnikas, izveidoja savas klases Lieldienu olu, kas bija izstādītas un apskatāmas skolas gaiteņos pie kabinetiem.

5. aprīlī 1.-3. klašu skolēni piedalījās jautros starpbrīžos (pēc 4.un 5. stundas), kuru laikā 1. un 2. stāva sākumskolas gaiteņos viņiem tika piedāvātas aktivitātes «Lieldienas»: mīklas, burtu jucekļi, krustvārdu mīklas, olas izrotāšana, mēles mežģi u.c. Bērni bija ļoti aktīvi, par katru izpildīto uzdevumu viņi saņēma krāsainas oliņas, ko lika klases krājkasītē. Visvairāk oliņu  savāca 3.b klases skolēni. Paldies sākumskolas audzēkņiem par aktīvu piedalīšanos. Paldies 7.-8.klašu skolēniem, kas palīdzēja novadīt jautrās aktivitātes.

12. aprīlī notika orientēšanās spēle “Lieldienu zaķa dārgumi” 5.-6. kl. skolēniem, ko sagatavoja un novadīja latviešu valodas un literatūras skolotāju metodiskā komisija. Spēles mērķis – veicināt skolēnos interesi par latviešu tautas tradīcijām un aktualizēt latviešu valodas zināšanas. Pasākumā piedalījās 6 komandas. Sākumā dalībniekiem, izpildot norādes, bija jāatrod stacijas un tad jāveic tajās uzdevumus: Pareizi vai nepareizi?; Ticējumi; Mīklas; Mēles mežģi; Vai tu zini?; Atšifrē vārdus; Vārdu veidošana. Spēles beigās, nonākot galapunktā, katra komanda atrada savu Lieldienu zaķa dāvanu. Spēles rezultāti: 1.vieta – 5.a klase, 2.vieta – 6.d klase, 3.vieta – 6.b klase.

Paldies skolēniem un skolotājiem par aktīvu līdzdalību Lieldienu aktivitātēs.

Sagatavoja Anželika Anufrijeva