DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: ekskursija uz Rīgu

2023.gada 16. februārī kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 7.B klases skolēni devās ekskursijā uz Rīgu, lai apmeklētu Rīgas Motormuzeju un Melngalvju namu. Pasākuma mērķis – iepazīt Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu un tehnikas attīstības vēsturi.

Vispirms mēs apmeklējām vienu no Rīgas zīmēm, kas ar savu neparasto skatu un savdabīgo arhitektūru piesaista visu pilsētas viesu uzmanību, t.i., Melngalvju namu. Šis brīnišķīgais arhitektūras piemineklis pārsteidz ar savu varenību un ieinteresēs ikvienu bez izņēmuma. Visvairāk Melngalvju namā mūs pārsteidza vēsturiskie pagrabi, kas ir vienīga oriģinālā saglabājusies ēkas daļa. Pagrabā mums bija piedāvāts pašiem izgatavot Melngalvju namu piemiņas monētu. Visi apsēdās pie lielā galda, mums izdalīja monētu pamatnes, lai mēs paši izveidotu zīmējumu uz monētām.

Un tad mēs devāmies uz Rīgas Motormuzeju, kurā mūs iedvesmoja interaktīvās instalācijas un ekspozīcija, kas veltīta seno automašīnu, motociklu un velosipēdu vēsturei Latvijā un pasaulē, aptverot laika posmu no 19.gadsimta beigām līdz 20.gadsimta nogalei. Muzejā bija iespēja apskatīt ne tikai auto, bet arī plašu radio un telefonu aparātu kolekciju. Mēs Rīgas Motormuzejā pavadījām laiku ar interesi un aizrautību. Bija interesanti gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Ekskursijas laikā iegūtās zināšanās un iespaidi noderēs arī mācību procesā, īpaši vēstures un sociālo zinību stundās.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par piedāvāto iespēju.

Sagatavoja 7.b klases skolēni