Šī gada 9. oktobrī projekta «STEM un pilsoniskās līdzdalības norises plašākai izglītības pieredzei un karjeras izvēlei” 5.a klase apmeklēja SIA «Siguldas saldējums», kur piedalījās nodarbībā “Saldējuma gatavošanas tehnoloģija – olu izmantošana un nozīme”. Norises mērķis ir alternatīva veidā apgūt dizaina un tehnoloģiju mācību materiālu par pārtikas produktu īpašībām un to savstarpējo saderību, gatavošanu pēc receptes.
Nodarbības ievadā skolēniem pastāstīja par saldējuma 5000 gadu ilgu vēsturi, kā arī viņi noskaidroja, kā mūsdienās tas tiek gatavots. Skolēni veica sastāvdaļu izpēti uz dažādu ražotāju saldējumu iepakojumiem, kopīgi no dotajām sastāvdaļu kartītēm atlasīja “veselīgos saldējumus”. Grupēja sastāvdaļas vēlamajās un ne tik vēlamajās. Viņi pētīja un analizēja saldējuma gatavošanas recepti, atbilstoši iepriekš uzzinātajam par dažādām sastāvdaļām. Vēroja saldējuma gatavošanas procesu. Noslēgumā skolēni paši gatavoja saldējumu, degustēja to un vērtēja, kopīgi aizpildot “Rādītāju kartīti” par garšu, krāsu, tekstūru un konsistenci.
Skolēniem ļoti patika nodarbība, viņi saprata, ka mācīties var dažādos veidos.
Informāciju sagatavoja: 5.a klase audzinātāja V. Kalugina-Romanova













