DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

“Eiropa manā skolā”

2024.gada 18.oktobrī Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 10.a klases skolēni piedalījās vērienīgā pasākumā “Eiropa manā skolā”, kas Daugavpilī norisinājās pirmo reizi. Pasākuma mērķis bija iepazīstināt jauniešus ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansētajiem projektiem Daugavpilī, kā arī veicināt sabiedrības izpratni par ES fondu ieguldījumiem pilsētvides attīstībā un izglītībā. Pasākums ir arī daļa no Karjeras nedēļas 2024 aktivitātēm. Tika izstrādāta spēle.

Spēle “Roadgames” ir izglītojošs piedzīvojums un orientēšanās pilsētas ielās, kur dalībnieki tiek aicināti izveidot komandas un izvēlēties saistošāko maršrutu sacensībām: Ziemeļu industriālo maršrutu, kas atklāja pilsētas industriālo attīstību, vai Radošo industriju pētnieku maršrutu, kas parādīja Daugavpils kā izglītības un kultūras centra izaugsmi.

10.a klase sadalījās vairākās komandās no 2 līdz 6 dalībniekiem, kas devās izpētīt dažādus maršrutus un sacentās ar citu skolu skolēniem par ļoti vērtīgām balvām. Kopumā pasākumā piedalījās vairāk nekā 150 skolēni.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja arī uzzināt pieprasītākās profesijas Daugavpilī šodien un nākotnē un tikties ar karjeras konsultantiem un uzņēmējiem, kas norisinājās “ātro randiņu” formātā.

Pēc spēles dalībniekus sagaidīja arī veiksmīgāko komandu apbalvošanas posms, kuru vadīja jauniešiem labi pazīstamais pasākumu vadītājs Lauris Zalāns. Mūsu skolas komanda “Shararamsiki” (Dmitrijs Gasjuļs, Dmitrijs Meļeško, Maksims Petķevičs, Oļegs Ivanovs, Danila Artemčuks, Jurijs Gura) ieguva 2.vietu Ziemeļu industriālajā maršrutā, komanda “VAP#45” (Viktors Ļubimovs, Pāvels Savins, Artjoms Pliska) ieguva 4.vietu, komanda “10.klase – DVS” (Sanita Eisaka, Darina Lobačova, Viktorija Rožnova) ieguva specbalvu par aktivitāti un fotogrāfijām no Radošo industriju pētnieku maršruta.

Pasākumu organizēja Izglītības uz zinātnes ministrija ciešā sadarbībā ar Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorātu (DG REGIO), Daugavpils valstspilsētas pašvaldību, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, Jaunatnes lietu un sporta pārvaldi, Daugavpils Universitāti, kā arī vietējiem uzņēmumiem un skolām.

“Eiropa manā skolā” (“EU in my school”) ir DG REGIO kampaņas “Eiropa manā reģionā” aktivitāte, kas tiek realizēta kopā ar reģionālajiem partneriem un Latvijā tiek organizēta pirmo reizi.

Informāciju sagatavoja: pedagoģe – karjeras konsultante Gunda Pastare,
skolotāja Jeļena Šilova