DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: ekskursija uz Rīgu

Šī gada 15.oktobrī programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 7.a klases skolēni ar klases audzinātāju Karīnu Gomolu un skolotāju Ilonu Šestaku devās uz Rīgu, lai apmeklētu nozīmīgās pilsētas kultūrvēsturiskās vietas. Pasākuma mērķis bija attīstīt ieradumu būt zinātkāram un intelektuāli atvērtam, pētot personību veikumu nacionālās pašapziņas nostiprināšanai.

Sākumā mēs apmeklējām grezno Melngalvju namu. Tā ir viena no krāšņākajām ēkām Rīgā, kas glabā unikālu vēsturisko mantojumu par leģendāro Melngalvju brālību un Rīgas vēsturi. Nams celts tālajā 1334. gadā kā Rīgas pilsētas Rātslaukuma ansambļa sastāvdaļa. Tas atrodas pašā Vecrīgas sirdī un ir Rīgas vizītkarte un viena no nozīmīgākajām svinību vietām pilsētā. Melngalvju nams gadsimtiem kalpojis kā pilsētas centrālais reprezentācijas nams augstu viesu uzņemšanai. Staigājot pa Melngalvju nama zālēm, izjutām to varenību, bagātību un greznību.

No putna lidojuma izbaudījām greznu un burvīgu skatu uz Rīgas pilsētu, uzkāpjot skatu laukumā “Rīgas panorāma”, kas atrodas Zinātņu akadēmijas 17. stāvā.

Pēdējais piestājpunkts bija Latvijas Nacionālā bibliotēka – Gaismas pils, kur skolēniem gida pavadībā bija iespēja izstaigāt bibliotēku, tika piedāvāta radošā darbnīca ar bibliotēkas periodiku, skolēni meklēja laikrakstos nepieciešamo informāciju.

Paldies programmai  “Latvijas skolas soma” par šo jauko iespēju iegrimt mūsu valsts senatnē. Varam doties mācību ekskursijās klātienē un izbaudīt skaisto dabu, valsts vēsturi un jauki pavadīt laiku ar klasesbiedriem un skolotājiem.

Informāciju sagatavoja: 7.a klases audzinātāja Karīna Gomola