DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Uzticēšanās bateriju uzlādes stacijas Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā

Karjeras nedēļas 2024 Empātijas dienas ietvaros Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola uzaicināja Lieni Valdmani, kas ir biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” ģenerālsekretāre un projekta “Uzticēšanās zvaigznājs” vadītāja.

8.oktobrī neformālā gaisotnē Liene tikās ar 10., 12. klašu skolēniem un Erasmus+ projekta “Lift of Democracy” (2023-1-LV01-KA210-SCH-000158037) dalībniekiem, lai kopīgi izveidotu divas uzticēšanās bateriju uzlādes stacijas un stiprinātu skolēnu uzticēšanos izglītības iestādei un sabiedrībai kopumā.

Projektā “Uzticēšanās zvaigznājs” izstrādātā metodika ir noformēta Stacijas vide ar sienu un grīdu, kas ļauj nostiprināt minifigūras un skolēnu galvenos ieteikumus, lai radītu uzticēšanos iestādē. Tā ir iespēja skolai pilnveidoties, sadzirdēt skolēnus un veidot drošu mācību vidi, radīt atbildības sajūtu, emocionālo labklājību, pārliecību, ka ikkatrs ir svarīgs un nozīmīgs. Šo metodiku turpmāk skola varēs izmantot arī citos pasākumos un mācību stundās.

10. un 12.klašu skolēni ieteica uzlabot skolas vidi, organizējot skolēnu tikšanās ar administrāciju un izrunājot svarīgo. Tāpat arī tika ieteikts skolēniem nopietnāk attiekties pret mācību priekšmetiem un skolotājiem, tādā veidā veidojot draudzīgu vidi.

Uzticēšanās nav vienā dienā iegūstama, tas ir jāatceras ikvienam.

Informāciju sagatavoja: pedagoģe karjeras konsultante Gunda Pastare