DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Pirmās palīdzības sacensības

11. maijā Latvijas Sarkanā Krusta Dienvidlatgales komiteja organizēja Pirmās palīdzības sniegšanas sacensības Daugavpils pilsētas, Augšdaugavas un Krāslavas novadu skolu jauniešiem. Sacensībām pieteicās 12 vidusskolu komandas un 6 pamatskolu komandas. Kopā 108 skolēni un 18 komandu sagatavotāji (skolotāji un medicīniskās māsas). Pasākumu atbalstīja Valsts robežsardze. Sacensību etapus palīdzēja organizēt Zemessardzes 34.kājnieku bataljons, Jaunsardze, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Antoņina Nackeviča un kinologu grupa, Daugavpils Universitātes un Daugavpils Universitātes aģentūras, Daugavpils medicīnas koledžas speciālisti un brīvprātīgie, LSK Dienvidlatgales komitejas jaunieši u.c. – kopā vairāk kā 100 cilvēku.

Sacensību mērķis bija nostiprināt jauniešiem zināšanas, kā palīdzēt cilvēkiem, pirms ierodas Neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Sacensībās piedalījās divas Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas komandas.

 

Apsveicam mūsu skolas komandas ar panākumiem!

 

2. vietu ieguva 11.d klases komanda: Maksims Sergejevs, Viktorija Borovika, Samanta Delvere, Darja Sinica, Vitālijs Ziļs.

Pateicību ieguva 11.a klases komanda: Veronika Kazakeviča, Dmitrijs Grocs, Andrejs Ļaļins, Olesja Bogdane.

 

Paldies skolotājam Marinai Pučkai, Jeļenai Šilovai un Jeļenai Markovai par skolēnu motivāciju, sagatavošanu un atbalstu!

Sagatavoja: Marina Pučka