DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Latgales reģionālā zinātniskās pētniecības darbu konference

Ir norisinājusies Latgales reģionālā zinātniskās pētniecības darbu konference, kurā piedalījās četri Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas izglītojamie, un visi tajā ir guvuši godalgotas vietas.

12.klases izglītojamais Aleksandrs Ziļs ar zinātniskās pētniecības darbu inženierzinātņu jomā “Zilās gaismas ietekmes uz augļu mušiņu Drosophila melanogaster izpētes ierīces prototipa izstrāde” (darba vadītāja A.Proščenko) ar 119 no 120 maksimāli iespējamajiem punktiem un 12. klases izglītojamā Viktorija Ivanova ar zinātniskās pētniecības darbu dabaszinātņu jomas ķīmijas nozarē “Kofeīna saturs tējā un tā ietekme uz cilvēka atmiņas spējām un asinsrites parametriem” (darba vadītāja J.Markova) ar 111 punktiem ir ieguvuši godpilnās I pakāpes un uzaicināti dalībai Latvijas skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu konferencē. Savukārt 11.e. klases izglītojamais Anatolijs Sokolovs ar zinātniskās pētniecības darbu vēstures un arheoloģijas nozarē “Izglābtā ebreju meitene Baltinavas pagastā: II Pasaules karš” (90 punkti) un 12.f. klases izglītojamais Miroslavs Zapaņonoks ar zinātniskās pētniecības darbu “Narkomānija kā sociāla problēma Latvijas jauniešu vidū un tās risināšanas iespējas” (94 punkti) ieguva III pakāpes (darbu vadītāja I.Krilova).

Novēlēsim mūsu izglītojamajiem Aleksandram un Viktorijai veiksmi Latvijas skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu konferencē 3.posmā,  kura notiks 2024. gada 22. maijā Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā, Rīgā.

Sagatavoja: direktores vietniece izglītības jautājumos Aļona Proščenko