DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: RSU Anatomijas muzejnodarbība

2024.gada 2. maijā programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros RSU Anatomijas muzejs piedāvāja Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 8.d klases skolēniem tiešsaistes muzejpedagoģisko nodarbību un zīmēšanas stundu “Galvaskauss”.

Nodarbībā bija divas daļas – teorētisks ievads un zīmēšanas nodarbība. Teorētiskajā ievadā skolēni iepazinās ar muzeja kranioloģisko (galvaskausu) kolekciju, galvaskausa pazīmēm, kas palīdz noteikt vecumu (avotiņi, šuves, zobi u.c.), galvaskausa pazīmēm, kas palīdz noteikt dzimumu (uzacu loks, žokļa līnija u.c.) un cilvēku ķermeņu dažādību. Zīmēšanas nodarbībā viņi muzeja speciālista vadībā iemācījās uzzīmēt anatomiski precīzu galvaskausu. Izmantojot teorētiskajā daļā iegūtās zināšanas, skolēni mēģināja attēlot dažāda vecuma vai dzimuma galvaskausus. Nodarbības rezultātā jaunieši ieguva zināšanas par galvaskausu anatomiskām atšķirībām, kā arī relaksējoši radošu māksliniecisko pieredzi.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par iespēju apmeklēt nodarbību! Paldies Rūtai Žiaugrei, RSU Muzeja izglītības projektu vadītājai, par aizraujošo interaktīvo stundu.

Sagatavoja: bioloģijas skolotāja Marina Pučka