DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: ekskursija uz Rīgas muzejiem

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 2024. gada 26.aprīlī 12.a klases skolēni kopā ar skolotājiem devās aizmirstamā ceļojumā uz Latvijas sirdi – Rīgu.

Mūsu ceļojums sākās ar unikālā muzeja “Laima” apmeklējumu. Mēs iedziļinājāmies slavenā Latvijas saldumu un šokolādes ražošanas uzņēmuma bagātajā vēsturē (tās saknes sniedzas tālajā 1870. gadā). Muzejā mēs ne tikai iepazināmies ar uzņēmuma vēsturi, bet arī iesaistījāmies pašu burvīgāko gardumu – šokolādes un zefīra – ražošanas procesā, kā arī ar prieku nogaršojām karsto šokolādi.

Mūsu ceļojuma nākamā pietura bija Rīgas motormuzejs – iespaidīga ēka, kurā izvietoti brīnišķīgi eksponāti. Klausoties gida stāstījumu un aplūkojot ekspozīciju, mēs iepazinām automobiļu rašanās un attīstības vēsturi. Muzeja trīs stāvi ir pilni ar unikāliem automobiļu un dzinēju modeļiem.

Mūsu pēdējā ekskursija ar klasi izrādījās ļoti piesātināta un interesanta. Tā paliks mūsu atmiņās kā brīnumains piedzīvojums, pilns ar neaizmirstamām emocijām un negaidītiem atklājumiem.

Sagatavoja: 12.a klases skolniece Alina Ščelčkova