DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Pavasara saulgrieži

Lieldienas ir pavasara saulgriežu svinības. Tie ir plaši svinēti svētki, kuros savijas kristīgas un tautas tradīcijas.

Mūsu skolas (Aveņu iela 40) skolēni ar prieku sagaidīja Lieldienas. Pirmssvētku nedēļā mācību un audzināšanas stundās norisinājās radošas aktivitātes: pildīti uzdevumi, runāts par svētku nozīmi un garu, dekorētas telpas, veidotas svētku kompozīcijas. 

28. martā 1.-3.klašu skolēni iesaistījās pasākumā “Izkrāso Lieldienas!”. Dienas garumā viņi veica dažādus uzdevumus: minēja krustvārdu mīklas, meklēja vārdus burtu juceklī, iepazina latviešu tautas ticējumus par Lieldienām, atjaunoja un izkrāsoja attēlus. Skolēni gan apliecināja savas zināšanas, gan izpaudās radoši. Aktīvākās un zinošākās klases  – 1.a un 3.c – saņēma saldās pārsteguma balvas.

Savukārt 4.-12. klašu skolēni  piedalījās skolas “Lieldienu viktorīnā”, parādot savas zināšanas, lasītprasmi un digitālās prasmes. Atbildes uz jautājumiem viņi meklēja, lasot skolas gaiteņos izvietotu informāciju par Lieldienām (tā bija pieejama arī tiešsaistē, skenējot konkrētā teksta QR kodu), un iesniedza tās tiešsaistes aptaujas formā. Viktorīnas uzvarētājs ir Maksims Solovjovs (5.b), savukārt 6.b ir aktīvākā un zinošākā  klase. Viņi saņēma saldās pārsteguma balvas.

Pirmssvētku nedēļa noritēja izzinoši un radoši.

Sagatavoja: A. Anufrijeva