DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

„Skaitļa π (pī) svētki” Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā

Skaitlis π (pī) tiek godināts visā pasaulē. 14. martā tiek atzīmēta skaitļa π (pī) diena. To ieviesa fiziķis Larijs Šavs (Larry Shaw), dienas izvēli saistot ar amerikāņu datuma pieraksta manieri – pieraksts atgādina π (pī) pirmos ciparus 3.14, jo marts ir 3. mēnesis un datums ir 14. No 2009. gada 14. marts ir oficiāli atzīts par skaitļa π (pī) dienu.

Š.g. 21.martā Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā notika tradicionāls pasākums “Skaitļa π (pī) svētki”, kurā sapulcējās  pilsētas skolu 6.-7. klašu skolēni. Komandas matemātisko pēcpusdienu pavadīja ne tikai jautri un gardi, bet arī intelektuāli, darbojoties sešās stacijās: “Kas grib kļūt par labāko matemātiķi?”, “Matemātikas vārdu meklēšana”, “Tangrami”, “Gudrie sērkociņi”, “Jautrā makšķerēšana”, “Vai vari sadalīt?”. Savu matemātisko erudīciju atsevišķā konkursā apliecināja arī komandu kapteiņi. Pasākuma laikā skolēni uzzināja, kas sanāk, kad konstanti π (pī) pārvērš mūzikā, un ka par godu šiem svētkiem ir sacerētas arī dziesmas. Skanot vienai no tām, notika zibakcija, kurā atklājās, ka svētku dalībnieki ir ne tikai izcili matemātiķi, bet arī lieliski dejotāji.

Visi skolēni jautri un lietderīgi pavadīja laiku, saņēma diplomus par piedalīšanos, suvenīrus, kā arī saldas balvas – garšīgus pīrāgus.

Zinošākās komandas:

  1. vieta – “MJVK Company” (Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licejs);
  2. vieta – “Nākotne” (Daugavpils Saskaņas pamatskola);
  3. vieta – “RITENIS” (Daugavpils Iespēju vidusskola).

Liels paldies Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas skolēniem par palīdzību svētku sarīkošanā. Lielu pateicību svētku organizatori R.Urbanoviča, L.Puzāne, I.Grodze, J.Bleidelis, A.Boleiko, M.Mačione un N.Privaļihina izsaka Daugavpils Izglītības pārvaldei un personīgi Jeļenai Azarevičai par atbalstu svētku organizēšanā.

Sagatavoja: direktores vietniece, matemātikas skolotāja Regīna Urbanoviča