DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

APU nedēļas aktivitātes pirmsskolā

Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola (Tartu iela 8) «Mēnestiņa» un «Māriņas» bērniem APU nedēļa tika aizvadīta, iepazīstot vienu no sarežģītākajām un nepieciešamākajām profesijām – ugunsdzēsējs.

22.februārī bērnus apciemoja VUGD Daugavpils 2. daļas vada komandiera vietnieks Juris Vaģelis ar izzinošu nodarbību par drošību, lietojot uguni un atrodoties pie ūdenstilpnēm. Bērni izzināja ugunsdzēsēja ekipējumu. Katram bērnam bija iespēja pielaikot ugunsdzēsēja formas tērpu, uzdot jautājumus par glābēju darbu un ikdienu. Uzzināja, kāda informācija jānosauc, kad ir piezvanījuši 112.

Savukārt 23.februārī bērni devās uz VUGD Daugavpils 2. daļu, kur katrs bērns varēja iekāpt ugunsdzēsēju auto, izpētīt aprīkojumu, redzēt šķēres, kas griež metālu, dzirdēt, kā skan sirēna.

Paldies VUGD Daugavpils. 2 daļas komandiera vietniekam Jurim Vaģelim par interesantu stāstījumu par ugunsdrošības noteikumiem un “Ugunsdzēsēja kaujas tērpiem”, Mareka Ruļuka vecākiem Janai un Mārtiņam Ruļukiem par aizraujošo ekskursiju ugunsdzēsēju depo!

Sagatavoja: DDAV (Tartu iela 8) pirmsskolas izglītības skolotāju komanda