DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: mūzikla “Džeina Eira” apmeklējums

2024. gada 8. februārī programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros mūsu skolas 8.A un 8.B klašu skolēni noskatījās izrādi “Džeina Eira” Daugavpils teātrī. Pasākuma mērķis – iepazīt mūsdienu teātra mākslu.

Izrāde bija veidota kā mūzikls, notikumus un aktieru emocijas attēlojot dziesmā un dejā. Mūzikls ir izveidots pēc angļu rakstnieces Šarlotes Brontē romāna «Džeina Eira».

Džeina Eira ir sinonīms spēcīgai personībai ar augstsirdīgu dabu, dzelžainu gribu un augstiem morāles principiem. Mūziklā bija iespējams  redzēt labsirdīgas un godprātīgas meitenes Džeinas sarežģīto dzīvi pēc vecāku nāves, nonākot pie tantes, kura viņu nemīlēja, pēc tam viņai nācās nokļūt internātskolā un meklēt darbu. Džeina piedzīvoja mīlestību un rūpes, nonākot ģimenē, kurā strādāja par auklīti. Tomēr ceļš līdz mīlestībai bija ērkšķains un grūts, viņa saskarās ar dīvainām parādībām un negaidītiem notikumiem.

Aktieru emocijas tika pastiprinātas ar moderno tehnoloģiju radītiem efektiem, mūziku un deju. Mums bija dota iespēja  vērot lielisku aktierspēli un dejotāju plastiku, klausīties brīnišķīgu vokālu. Dekorācijas un  vizuālie efekti  pastiprināja mūsu iespaidus un emocijas, sniedzot iespēju pilnā mērā izjust teātra izrādi. Skatītāji izrādes beigās ar sajūsmu kliedza: “Bravo”, pateicoties aktieriem par brīnišķīgu spēli.

Iegūtās zināšanas noderēs arī literatūras, valodas, mūzikas, vizuālās mākslas, dizaina un tehnoloģiju stundās. Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par iespēju apmeklēt teātri.

Sagatavoja: 8.b klases skolēns D.Pečonka