DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Palīdzam putniem

Sagatavošanas grupas “Bezdelīga” (Raipoles 8) bērni ziemas mēnešos daudz runāja par putniem un uzzināja dažādus faktus par to kermeņa uzbūvi, barošanos un pārvietošanos no vienas vietas uz otru.

Bērniem bija iespēja vērot putnus gan dzīvā dabā, gan iegūt informāciju digitālajos resursos un grāmatās. Uzmanība tika pievērsta putnu dziesmām, un, izmantojot  lietotni “Bird Net”, bērni centās dziedāt kā putni. Iegūstot daudzveidīgu informāciju par putniem, kopā ar bērniem nonācām pie dažādiem secinājumiem, kuru rezultātā  nolēmām palīdzēt putniem – izgatavot barotavas un putnu būrīšus. Iesaistot vecākus, tika izveidotas putnu mājas, kurās tie varēs apmesties pavasarī, un barotavas, kuras palīdzēs tiem pārvarēt vēl atlikušās ziemas aukstās un sniegotās dienas. Katrs bērns prezentēja savu un ģimenes veikumu un stāstīja par izgatavošanas procesu.

Projekta noslēgumā bērniem tika pasniegtas balvas par  centību, radošumu un dalību putnu būrīšu un barotavu izgatavošanā. Liels paldies bērnu vecākiem par aktivitāti un dalību mūsu projektā. Putni par šo labo darbu noteiti pateiksies vēl vairākus gadus, priecējot visus ar skaistām dziesmām.

Informāciju sagatavoja: pirmsskolas izglītības skolotāja Inna Kovaļonoka