DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Eksperimentu prieks

Šomēnes Pasaules Sniega Dienas ietvaros grupas “Bitīte” (Stāvā iela 41) audzēkņiem notika pasākumu cikls “Un katra sniegpārsliņa kā vēstījums no debesīm….”, kurā galvenā darbība ir eksperimenti ar sniegu.

Paši mazākie presēja, grieza, kausēja, krāsoja sniegu, un vēroja tā īpašības,  kas ar to notiek siltumā, ūdenī un jaucot ar citām vielām. Savukārt vecākie bērni veidoja sniega vulkānu un vēlāk vēroja tā izvirdumu.

Eksperimentu noslēgumā ārā notika ziemas darbi un izpriecas – notika taciņu tīrīšana, vizināšanās ar ragaviņām,  šļūkšana no kupenas, pikošanās prieks  un  citas aktivitātes.

Sniega, negaidīti, straujā kušana rosināja meklēt citus risinājumus eksperimentu turpināšanai, tāpēc palīgā nāca mākslīgie materiāli. Sniegs tika veidots no sadzīvē izmantojamiem materiāliem, un tas tika izmantots mācību procesā – burtu un ciparu rakstīšana “sniegā” ir jautrāka nekā burtnīcā.  Jaunākā posma ķipari rīkoja ziemas  sporta veidu sacensības ar Kinder rotaļlietām. Sniegavīru celšanai pieslēdzas arī “Mazie tehnoprātnieki” un Bee-Bot robotiņi.

Informāciju sagatavoja: pirmsskolas izglītības skolotāja Marina Bonka