DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Pirmsskolas kopiena atzīmē Pasaules Sniega dienu

Šogad janvāra mēnesis ir dāsns ar sniegu, tāpēc gan lieliem, gan maziem bērniem ir laiks izbaudīt sniega burvību. No 15. janvāra līdz 19.janvārim  pirmsskolas kopienas skolotājas iesaistīja bērnus Pasaules sniega dienai veltītās aktivitātēs. Šīs dienas mērķis ir sniegt pozitīvas emocijas un nodrošināt veselīga dzīvesveida paradumus.

Bērni kopā ar skolotajām izstrādāja plānu, kuru īstenoja nedēļas garumā – izpētīja informāciju par ziemas aktivitātēm, atlasīja sev piemērotākos aktīvās darbības veidus, pārrunāja un atlasīja nepieciešamo inventāru, atribūtus, piederumus. Pētīja sniega īpašības, eksperimentēja ar sniegu un noskaidroja, vai tiešām tas ir tikpat tīrs, cik balts! Bērni ar prieku iesaistījās vietas sagatavošanā sniegotām aktivitātēm – attīrīja vietu no sniega, uzzīmēja krāsainus mērķus (riņķus), cēla sniega kalniņus, cietokšņus, sniegavīrus un izlika inventāru.

Pasaules Sniega dienā  pie bērniem ciemos atnāca pasaku tēli: Pele, Baltais lācis un Sniegavīrs. Pasākuma dalībnieki gleznoja sniegā, gāja jautrās stafetēs ar ragavām, ar sniega lāpstām pārvietoja gan sniegu, gan sniega bumbas, spēlēja ziemas futbolu, meta sniegā “zābakus” un veidoja sniegā eņģeļus.

Svētku nobeigumā bērnus sagaidīja pārsteigumi: “Vulkāns sniegā”, “Krāsainie ziemas ziepju burbuļi”, medaļas, saldie pārsteigumi un Pateicības par piedalīšanos. 

Informāciju sagatavoja : DDAV pirmsskolas kopienas komanda