DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Profesiju gadatirgus Daugavpilī

2024.gada 11.janvārī Daugavpils Kultūras pils 2.stāvā notika Profesiju gadatirgus, kurā 8.-12.klašu skolēni tikās ar darba devējiem, nozaru profesionāļiem.

Pasākumā piedalījās 17 dažādi uzņēmumi un iestādes, kuras pārstāvēja dažādas nozares: metālapstrādi, pārtikas rūpniecību, viesmīlību un tūrismu, ēdināšanas pakalpojumus, mežsaimniecību, enerģētiku, jūrniecību, izglītību, valsts aizsardzību, militārā jomu.

Pasākumā piedalījās arī Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 8.-12.kl.skolēni. Skolēni uzzināja par darba iespējām un vakancēm, kā arī varēja pārbaudīt savas zināšanas un iegūt dažādas balvas. Īpaši aktīvi bija 8.a klases skolēni, katrs ieguva pa maizes klaipam no Latvijas maiznieka. Savukārt 11.a klases skolēni diskutēja par vasaras darbu jauniešiem un arī par izaugsmes iespējām pie katra uzņēmēja. Izrādījās, ka ikviens no uzņēmējiem piedāvā iespēju gan iziet praksi, gan dažādu piestrādi jauniešiem bez pieredzes vasarā.

Īpaši saturīga diskusija skolēniem bija ar gastrobārs “Vēsma” pārstāvi Viktoru un A/S “Sadales tīkli” komandu. Lielākā daļa uzņēmumu – A/S “East metal”, SIA “Lagron”, SIA “Stars met”, SIA “Derex”, SIA “Rem Pro” – ieteica studēt inženierzinātnes.

Informāciju sagatavoja: pedagoģe–karjeras konsultante Gunda Pastare