DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Erasmus+ KA 2 projekta “Ceļš uz zaļo nākotni” aktivitātes

ES Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA 2) Maza mēroga partnerības projekta skolu izglītības sektora projekts “ROAD TO GREEN FUTURE” (“Ceļš uz zaļo nākotni”) Nr. 2022-1-LV01-KA210-SCH-000082391 (ID Nr. KA210-SCH-B3608098).

 

2023.gada maijā Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola uzsākusi Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA 2) Maza mēroga partnerības projekta skolu izglītības sektora projekta “ROAD TO GREEN FUTURE” (“Ceļš uz zaļo nākotni”) īstenošanu.

Projekta mērķi un prioritātes ir tieši saistīti ar ES prioritātēm vides un klimata pārmaiņu apkarošanas jomā, Eiropas kopīgajām vērtībām un civilo līdzdalību, kā arī atbalstu skolotāja profesijai.

Oktobrī – decembrī projekta dalībnieki, aktīvi darbojoties gan individuāli, gan grupās, veica dažādus uzdevumus. Skolas skolēni un pedagogi bija gandarīti par līdzdalību izglītības procesos vides aizsardzības jautājumos un pilsonisku līdzdalību.

Rudenī jauniešiem bija iespēja piedalīties talkā ar mērķi sakārtot blakus meža teritoriju un ar pedagogiem pārrunāt svarīgas tēmas par ekoloģiju, atkritumu šķirošanu un dabas piesārņošanu.

Fizikas, matemātikas, bioloģijas, ķīmijas, sākumskolas, krievu un angļu valodas skolotājas – A. Proščenko, K. Bagijeva, J. Markova, K. Gomola, Ž. Špoģe un Ž. Ugarenko – sagatavoja prezentācijas, video, KAHOT spēli, darba un pārbaudes lapas projekta dalībniekiem, skolēniem, vecākiem un pedagogiem, lai novadītu stundas un organizētu sarunas par ekoloģiju, vides aizsardzību un klimata pārmaiņu problēmām. Skolēni veiksmīgi tika galā ar uzdevumiem pārbaudes lapās un testu.

2023.gada 5.decembrī visiem projekta dalībniekiem no Turcijas, Itālijas, Latvijas un Spānijas tika organizēta Zoom sanāksme, kurā koordinatori runāja par paveiktiem un veicamiem darbiem, projekta publicitāti, eTwinning, projekta tīmekļa vietni, testa rezultātu izvērtēšanu, materiālu izstrādi un citiem jautājumiem.

Paralēli visām aktivitātēm tika veidota arī videofilma un raksts par projekta īstenošanas gaitu.

Darbs pie projekta turpinās, dalībniekiem priekšā vēl citi veicami uzdevumi, kā arī pieredzes apmaiņas braucieni.

Informāciju sagatavoja: projekta koordinatore O. Dukšinska