DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Un tad pasaulē ieradās Mīlestība

„… Un tad pasaulē ieradās Mīlestība, ietērpusies cilvēka izskatā. Dzīvodama starp cilvēkiem, centās stāstīt par to skaistumu un patieso brīvību, ko dod īsta Mīlestība. Tie, kas atvērās Tās vārdiem, pārvērtās starojošās zvaigznēs un, beiguši savu dzīvi uz zemes, aizlidoja mūžības valstībā, kur Mīlestība ir Karalis.”

 

Sniegpārslas ārā, sveces galdā, egles un piparkūku smarža – tas nozīmē, ka sākas Advente – Ziemassvētku gaidīšanas laiks.

Vārds „advente” nāk no latīņu valodas, tulkojumā tas nozīmē „atnākšana” vai „nākšana”, un Adventes laiks simboliski kristiešus aicina sagatavoties Jēzus Kristus atnākšanai jeb piedzimšanai. Šogad pirmā Adventes svētdiena tiek atzīmēta 3. decembrī. Katru Adventes svētdienu kristieši iededz vienu sveci vainagā, tā atgādinot, ka Dieva atklāšanās notikusi pakāpeniski, līdz pilnā mērā mēs Dievu ieraudzījām Jēzū Kristū – patiesā cilvēkā un patiesā Dievā.

5.decembrī mūsu skolā viesojās Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests Andris Ševels. Viņš kopā ar direktores vietnieci Zigrīdu Panfilovu, skolotājiem un skolēniem iededza pirmo  sveci Adventes vainagā – cerības sveci. Pasākuma laikā skanēja dziesmas kora  izpildījumā, notika izrāde “Un tad pasaulē ieradās Mīlestība”, kas dvēselei deva cerību, laimi un ticību Ziemassvētku brīnumiem.