DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Valsts svētki DDAV pirmsskolas kopienā

Novembra mēnesis ir nozīmīgs gan mazajam, gan lielajam Latvijas valsts iedzīvotājam, jo tiek atzīmēta Lāčplēša un Latvijas Republikas proklamēšanas diena. Gatavojoties valsts svētkiem DDAV pirmsskolas kopienas (Tartu iela 8, Stāvā iela 41, Raipoles iela 8) bērni un skolotājas veica dažādus priekšdarbus, lai kopā vairākos pasākumos godātu un apliecinātu savas patriotiskās jūtas pret Dzimteni un emocionālu saikni ar Tēvzemi.

Atzīmējot Lāčplēša dienu, 13. novembrī tika organizētas sportiskas aktivitātes, kurās vecāko grupu stiprie Lāčplēši varēja apliecināt savu drosmi, izveicību un draudzību. Pēcpusdienā vecāko grupu bērni, skolotājas un vecāki gāja apkārt iestādei ar svecēm rokās, tā godinot Latvijas valsts dibinātājus un brīvības cīnītājus.

16. un 17.novembrī skolotājas kopā bērniem pasākumos svinīgi sumināja Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienu. Cildinot Latvijas skaisto dabu un saudzīgo attieksmi pret to, Latvijas novadus, darba tikumu un dzimto pilsētu Daugavpili, tika dziedātas dziesmas, skandinātas tautasdziesmas un skaitīti dzejoļi. Latviešu tautas dejās izdancoja latviešu tautas spēku, līksmi un draudzību. Pēc svinīgā pasākuma bērnus gaidīja pašu klāts svētku galds un iestādes sarūpētie kliņģeri. Pirms došanās mājup ārā iededza sveces kā cieņas un mīlestības apliecinājumu savai dzimtenei – “Sirds siltums mūsu Latvijai”.

Informāciju sagatavoja: DDAV pirmsskolas kopienas komanda