DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Pirmsskolas bērni ciemos pie ugunsdzēsējiem

Šī gada 06.oktobrī  DDAV pirmsskolas sagatavošanas un vecāko grupu audzēkņi devas ekskursijā uz Jaunforštadtes VUGD.

Ugunsdzēsēju pagalmā bija izvietotas vairākas mašīnas. Darbinieks nodemonstrēja un iepazīstināja ar jauno ugunsdzēsēja speciālo apģērbu, pastāstīja par darba pienākumiem un darba bīstamību. Bērni varēja iejusties ugunsdzēsēja lomā – kāpa mašīnā, turēja ūdens šļūtenes. Viņiem bija interesanti iepazīties ar ugunsdzēsēju mašīnām, to aprīkojumu, kā arī uzzināt  vairāk par ugunsdzēsēja glābēja profesiju.

Jaunforštadtes ugunsdzēsības un glābšanas dienestā bērni uzzināja, kā rīkoties ikdienas svarīgās situācijās, lai izvairītos no uguns nelaimes, un ko darīt, ja nepieciešama glābēju palīdzība.

Mēs pateicamies VUGD par iespēju bērniem iepazīt atbildīgo, drosmīgo un bīstamo profesiju. Ugunsdzēsēju telpas turpmāk rotās bērnu dāvinātās glezniņas, kas ik brīdi atgādinās par viņu svarīgo un atbildīgo darbu. Paldies ugunsdzēsējiem par jauko stāstījumu un demonstrējumu, kā arī iespēju iejusties steidzīgajā un fiziski spēcīgajā profesijā. Uz jautājumu – Kurš vēlas kļūt par ugunsdzēsēju? – pacēlās roku mežs… Prieks, ka bērnus nebaida atbildība un grūtības, kā arī fiziskā sagatavotība, kas nepieciešama ugunsdzēsēju un glābēju darbā. Mums aug spēcīga un atbildīga jaunā paaudze. Lai izdodas!

Paldies ugunsdzēsējiem par laipno uzņemšanu!

Informāciju sagatavoja: pirmsskolas kopienas komanda