DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Sadarbība ar Piekrastes bibliotēku

Šogad jau 23. reizi notiek lasīšanas veicināšanas programmas «Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija» īstenošana. Un visus šos gadus cītīgi lasītāji ir bērni no piecu gadu vecuma.

No 26. līdz 29.septembrim Piekrastes bibliotēkā notika pasākums „Klusi, klusi grāmatiņas atnākušas”, kuru apmeklēja DDAV pirmsskolas kopienas sagatavošanas grupu audzēkņi. Bērni iepazinās ar šī gada grāmatu kolekciju, kura domāta bērnu žūrijai 5+. Šajā vecuma grupā ir jānovērtē piecas grāmatas. Katras grāmatas prezentēšanai bibliotekāre bērnus iesaistīja dažādās aktivitātēs – šķirot atkritumus, minēt krustvārdu mīklu, iejusties detektīvu lomā, uzzināt, kas dzīvo kaimiņos, un atdarināt dzīvnieku kustības rotaļīgas dziesmas pavadījumā.

Bērniem bija iespēja apskatīt Ludmilas Gladiševas radošo darbu izstādi „Jautro tarakānu saiets”, kura bija skatāma līdz 30.septembrim.

Svētdien, 1.oktobrī, bija Veco ļaužu diena, tāpēc DDAV pirmsskolas kopienas bērni kā mīlestības un siltuma apliecinājumu saviem vecvecākiem bibliotēkā izveidoja izstādi „Vecvecāku mīļais smaids!”

Aicinām bērnus, vecākus, vecvecākus un draugus iesaistīties žūrijas aktivitātē un apskatīt Piekrastes bibliotēkā bērnu radošo darbu izstādi, kura ir skatāma no 3. līdz 31.oktobrim.

Informāciju sagatavoja: pirmsskolas kopienas komanda