DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Erasmus+ projekta “Road to Green future” mobilitāte Spānijā

ES Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA 2) Maza mēroga partnerības projekta skolu izglītības sektora projekts “ROAD TO GREEN FUTURE” (Ceļš uz zaļo nākotni) Nr. 2022-1-LV01-KA210-SCH-000082391.

 

2023.gada septembrī Erasmus+ KA2 projekta “Road to Green future” (“Ceļš uz zaļo nākotni”) ietvaros Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas četru pedagogu – projekta koordinatore Olga Dukšinska, Aļona Proščenko, Žanna Špoģe, Agita Pavloviča – komanda viesojās Spānijā, Valensijā. Projekta mērķi ir tieši saistīti ar ES prioritātēm vides un klimata pārmaiņu apkarošanas jomā, Eiropas kopīgajām vērtībām un civilo līdzdalību, kā arī atbalstu skolotāju profesijām. Sadarbības partneri ir Turcija, Itālija, Spānija un Latvija.

Pirmajā tikšanās dienā notika projekta dalībnieku iepazīšanās, katras dalībvalsts komanda prezentēja savu izglītības iestādi. Rosinājās sarunas un apspriede par nedēļas darba plānu, projekta uzdevumiem un katras valsts atbildības jomu.

Turpmākajās dienās mobilitātes dalībnieki aktīvi darbojās. Iepazīstot pilsētas vēsturi, mēs devāmies ekskursijā uz Valensijas rātsnamu. Lai izpētītu pilsētu, tika organizēta spēle, kurā projekta dalībniekiem bija jāatrod pēc iespējas vairāk vēsturisko objektu. Citā aktivitātē bija jāsaskata lietas, priekšmeti un objekti Valensijā, kas liecina par tīru ECO vidi. Keramikas muzeja apmeklējuma laikā varējām apskatīt un  iepazīt dažādu slavenu mākslinieku darbus, kas darināti no māla un porcelāna. Apmeklējot rezervātu, vērojām aizsargājamos augus un putnus, kā arī  laukus, kuros audzē rīsus. Jāpiemin, ka Spānijā un Eiropā finansē programmu, lai saglabātu retās augu un putnu sugas, savukārt rīsu audzēšanai ir svarīga loma Spānijas ekonomikā. Projekta partneriem tika organizēta ekskursija pa  El Saler pludmali un Devesas mežu, kura teritorijas sakopšanā aktīvi darbojas skolēni. Arī tika organizēta meistarklase Spānijas nacionālā ēdiena (paeljas) gatavošanā un degustēšanā.

Mobilitātes noslēgumā notika  tiešsaistes tikšanās ar OBCD (Open Business for Community Development) un Erasmus+ KA210 projekta “Ceļš uz zaļo nākotni” dalībniekiem, kurā Latvijas komandas koordinatore O.Dukšinska dalījās pieredzē par projekta mērķiem un aktivitātēm. Risinājās diskusijas, partneru viedokļu apmaiņa, sarunas par plānotajām mobilitātēm. Visi dalībnieki saņēma sertifikātus par piedalīšanos projekta mobilitātē.

Paldies par viesmīlīgu uzņemšanu un jauku kopābūšanu Valensijā!

Informāciju sagatavoja: Erasmus+ KA2 projekta komanda