DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Republikāniskās pirmās palīdzības sniegšanas sacensības skolēniem

2023.gada 9. septembrī notika Republikāniskās pirmās palīdzības sniegšanas sacensības skolēniem, ko organizēja biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts”. Šogad tās notika Ziemassvētku kauju muzejā, Jelgavas rajona Valgundes pagasta “Mangaļu” mājās. Sacensībās piedalījās 11 komandas no dažādiem Latvijas reģioniem.

Sacensību laikā statisti ar grima un tēlojuma palīdzību inscenēja dažādas sadzīves situācijas un nelaimes gadījumus – auto avāriju, nelaimes gadījumu bīstamā zonā ar daudz cietušajiem vienlaicīgi, neveiksmīgi noslēgušos ekskursiju, pikniku un remontdarbus. Vienu no sacensību etapiem nodrošināja Jaunsardze, lieliski papildinot statistu rindas un nodrošinot vēl nebijušu etapu ar daudz cietušajiem vienlaicīgi. Savukārt Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljona zemessargi nodrošināja informatīvo etapu, kas sniedza jauniešiem ieskatu Zemessardzes darbībā.

Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas komanda – 11. klases skolēni Maksims Sergejevs, Dmitrijs Grocs, Viktorija Borovika, Veronika Kazakeviča, Oļesja Bogdane, Marianna Skribina – sacensībās pierādīja, ka prot strādāt komandā un sasniegt labus rezultātus. Komanda bija apbalvota ar Pateicību un saldām dāvanām.

Paldies mūsu skolas bioloģijas skolotājām M.Pučkai un J.Šilovai par skolēnu sagatavošanu sacensībām un atbalstu.

Informāciju sagatavoja bioloģijas skolotāja M.Pučka