DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Viss par kaķiem

Ir latviešu tautas ticējums: Kad kaķis guļ istabas vidū – būs silts laiks, kad ēd zāli – būs lietus, kad ar nagiem plēš grīdu – būs lietus vai sniegs, kad guļ uz krāsns – būs auksts. Baudot silto vasaru, DDAV izglītojamie (Raipoles iela 8) secina, ka laiks ir silts un gan jau kādā mājā kaķis guļ istabas vidū.

Lai uzzinātu vairāk par kaķiem,18. augustā, izglītojamie devās uz Piekrastes bibliotēku apskatīt izstādi “Viss par kaķiem”. Augusta mēnesī Piekrastes bibliotēkā kopā ar darbiniekiem saimnieko kaķis Djū. Viņš izglītojamiem pastāstīja interesantus faktus par kaķiem un aicināja apskatīt kaķu izstādi. Šo ekspozīciju krājusi un izveidojusi pirmsskolas izglītības skolotāja Marina Pavlova 15 gadu garumā. Pirmo kaķi skolotāja nopirka Palangā, un tas ar savu unikalitāti ir iedvesmojis iesākt veidot kaķu kolekciju. Katrs nākamais kaķis ir piebiedrojies, pateicoties arī skolotājas radiem, draugiem un paziņām, tie tika dāvināti, pirkti vai atvesti no ārzemēm īpašos gadījumos. Tā vienkopus ir satikušies 128 dažāda veida kaķi. Apskatot izstādi, izglītojamie secina, ka tie ir veidoti no dažādiem materiāliem – māla, stikla, porcelāna, koka u.c., kā arī dažādi izskatās. Izglītojamiem bija iespēja uzzināt arī par kaķiem raksturīgo dzīves veidu. Un jauku pārsteigumu sagaidīja skolotāja, iegūstot kolekcijā jaunu kaķi.

Izstādes apmeklētāji pateicās Piekrastes bibliotēkas darbiniekiem un pirmsskolas skolotājai Marinai Pavlovai par interesantu un izzinošu izstādi.

Informāciju sagatavoja pirmsskolas izglītības metodiķe Mudīte Ozola