DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma”  DDAV: ekskursija uz Daugavpils cietoksni

Skaistā saulainā dienā, 30.maijā, 8.b klases skolēni un klases audzinātāja Svetlana Zarjanova  devās ekskursijā uz Daugavpils cietoksni, kas ir ne tikai unikāls valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis, bet arī pēdējais bastionu tipa cietoksnis pasaulē. Pašlaik cietoksnis ir Daugavpils pilsētas simbols. Pasākuma mērķis – papildināt savas zināšanas par Daugavpils un Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu.

Ekskursijas laikā bija iespēja apskatīt klasicisma un ampīra stilā celtos objektus – Komandanta ēku, Kara hospitāli, kazarmas, ieraudzīt Nikolaja vārtus, pastaigāties pa kazemātiem un uzrāpties cietokšņa vaļņos. Mūsdienās cietoksnis strauji attīstās un ik gadu piesaista arvien vairāk tūristu gan no Latvijas, gan arī ārvalstīm. Mums bija aizraujoša ekskursija, labs garastāvoklis un  draudzīga kompānija.

Ekskursijas laikā katrs skolēns atklāja sev kaut ko jaunu, ieguva jaunās zināšanas, kas noderēs arī mācību procesā: vēstures un  sociālo zinību stundās un valodas stundās. Paldies programmai “Skolas soma” par lielisko iespēju uzzināt daudz jauna par mūsu dzimto pilsētu.

Sagatavoja Svetlana Zarjanova, 8.b kl.audzinātāja