DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: animācijas filmu programma “Ienāc pavasarī”

Š.g. 30.maijā programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 1.b un 2.b klases skolēni (Aveņu 40) kopā ar klases audzinātājām Ilonu Šestaku un Tatjanu Puzirevsku noskatījās animācijas multfilmu programmu “Ienāc  pavasarī”, kurā tika piedāvātas multfilmas “Kā linu druva sāka ziedēt”( Dauka); “Zaķu liela diena” ( Animācijas brigāde); “Cik? Cik? Cik?” (Dauka); “Pavasaris  vārnu ielā” (Atom Art). Pasākuma mērķis bija tuvāk iepazistināt skolēnus ar Latvijas kultūras vērtībām, cilvēciskām vērtībām, savstarpējām attiecībām un laikmeta izpausmēm caur Latvijā veidotajām multfilmām.

Skolēniem īpaši patika multfilma “Pavasaris vārnu ielā”, un tāpēc viņi to skatījās ar neviltotu interesi. Skolēni secināja, ka tajā ir interesantas dziesmas, tā stāsta par savstarpējam attiecībām, izpalīdzību un  mīlestību. “Zaķu liela diena” stāsta par slinkuma, baiļu un grūtību pārvarēšanu, Lieldienu tradīcijām un par to, ka vajag ticēt brīnumiem un brīnumi notiek, ja tu pats centies.

Pēc multfilmu noskatīšanās, skolēniem bija iespēja pārrunāt to saturu, galvenos varoņus un to rakstura īpašības, viņi salīdzināja multfilmu veidošanas tehnikas. Skolēni dalījās savos iespaidos, uzzīmēja ilustrācijas tiem momentiem, kuri viņiem visvairāk patika.

Multfilmu saturu iespējams sasaistīt ar mācību saturu un integrēt tēmas valodas stundās, sociālajās zinībās, audzināšanas pasākumos, kā arī  dažādot informācijas ieguves veidus.

Paldies par doto iespēju programmai “Latvijas skolas soma”!

Sagatavoja sākumskolas skolotājas  I.Šestaka un T.Puzirevska