DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: brauciens uz Cēsīm

Š.g. 26.maijā 10.a klases skolēni (Aveņu 40) kopā ar klases audzinātāju Svetlanu Rudjko apmeklēja Cēsis. Pasākuma mērķis bija uzzināt, kas bija pirmie Cēsu iedzīvotāji, kāda bija dzīve viduslaiku pilsētā; papildināt savas zināšanas par Latvijas vēsturi un kultūru.

Sākumā mēs apmeklējām arheoloģisko parku “Āraišu ezerpils”, kurā, veicot dažādus uzdevumus, izlauzāmies cauri laikmetiem, iepazīstot cilvēku dzīvi 9. gadsimtā.

Pēc tam mēs devāmies uz Cēsīm, kas ir ļoti skaista pilsēta, apskatījām Svētā Jāņa baznīcu, strūklakas. Tālāk devāmies uz Cēsu pili, kurā viduslaiku tērpā ģērbta pils kalpotāja pavadībā pastaigājāmies pa pils dārzu, izzinājām pils noslēpumus, tās tapšanas vēsturi un daudz interesantu faktu par sadzīvi viduslaikos. Pēc tam  spēļu meistars aicināja iepazīt viduslaikos iecienītas spēles, kā arī pielaikot plākšņu bruņas.

Ekskursijas laikā katrs skolēns atklāja sev kaut ko jaunu, ieguva jaunās zināšanas, kas noderēs arī mācību procesā: vēstures un  sociālo zinību un valodas stundās.  

Paldies par doto iespēju programmai “Latvijas skolas soma”.

Sagatavoja 10.a klases skolniece V.Kazakeviča