DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Valsts policijas tēls Bebrs Bruno tiekas ar 1. klašu skolēniem

Sadarbībā ar Daugavpils Pašvaldības policiju mācību gada laika tika veikti profilaktiskie darbi skolā – notika sarunas par iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu, par atkarību problēmām, par stundu kavējumiem, 4. klases skolēniem tika organizētas ekskursijas uz Pašvaldības policijas ēku ar mērķi iepazīstināt bērnus ar normatīvajiem aktiem, kas reglamentē Pašvaldības policijas darbību.

22.maijā Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā (Aveņu iela 40) notika Valsts policijas organizētais preventīvais pasākums ar policijas tēla Bebra Bruno piedalīšanos. 

Policijas darbinieki ar 1. klašu skolēniem pārrunāja uzvedību uz ceļa un ceļa tuvumā, atgādināja par luksofora signāliem, kā arī informēja par to, cik svarīgi ir tumšā laikā nēsāt atstarotāju vai piesprādzēties, braucot mašīnā, par pareizu un drošu braukšanu ar velosipēdu. Pēc tam bērni piedalījās jautrā stafetē un palīdzēja Bebram Bruno nodrošināties ar darbam nepieciešamo ekipējumu. Pasākuma izskaņā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas vecākā inspektore  uzdāvināja iestādei atstarojošās vestes, lai bērnu pastaigas ārpus teritorijas būtu drošas, bet policijas tēls  Bebrs Bruno katram bērnam uzdāvināja atstarotājus. Atvadoties no jauniegūtajiem draugiem, skolēni solīja ievērot noteikumus un būt uzmanīgi.

Bērni un skolotāji bija pateicīgi policijas darbiniekiem par aizraujošu un izzinošu pasākumu.

Sagatavoja sociālā pedagoģe Ludmila Voicehovska