DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Ko tu zini par Eiropas Savienību?

Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā  (Valmieras ielā 5) 11.maijā notika konkurss – spēle 7.-12.klasēm “Ko tu zini par Eiropas Savienību?”, kuru organizēja un novadīja skolas pulciņa “Jaunais pētnieks” audzēkņi: 11.d klases skolniece Dāniela Martinova un 10.d klases skolnieks Maksims Sergejevs.

Spēles mērķis bija paplašināt skolēnu zināšanas par Eiropas savienību, tās vēsturi un vērtībām, ievērojamām personībām un kultūru. Klašu komandas izvēlējās jautājuma tēmu un jautājuma vērtību (punktus). Jautājumu kategorijas bija šādas : Latvija Eiropas savienība, Eiropas nauda, personības, ģeogrāfija, Eiropas valstis un to simboli.

Spēles laikā skolēni aktīvi diskutēja, meklējot pareizo atbildi, vienojoties par jautājuma tēmu. Uzvarēt spēlē palīdzēja ne tikai precīzu atbilžu sniegšana, bet arī risks izvēlēties sarežģītāko jautājumu un iegūt maksimālo punktu skaitu vai zaudēt visu. Savā starpā sacentās 7.-9.klases (1.vieta – 9.d, 2.vieta – 7.d, 3.vieta – 8.d) un 10.-12.klases (1.vieta – 12.d, 2.vieta – 11.d, 3.vieta – 10.d).

Paldies visiem skolēniem par piedalīšanos!

Informāciju sagatavoja vēstures skolotāja Oksana Staņeviča