DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Koncertlekcija «Latvijas svētkos godinot»

28.aprīlī Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas aktu zālē (Aveņu 40) notika koncertlekcija “Latvijas svētkos godinot” (programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros). Tika aicināti 4.b, 4.c, 5.c, 6.b, 6.c, 7.a, 7.c, 9.a klašu skolēni un skolotāji. Koncertlekcija sniedza skolēniem iespēju iegūt jaunas zināšanas par Latvijas mūziku un to, kā komponisti savas valsts vēsturi ir iemūžinājuši notīs.

Pasākumu vadīja un dziesmas izpildīja  Mikus Abaroniņš un Arta Abaroniņa. Šī koncertlekcija ir paredzēta svarīgiem Latvijas notikumiem, piemēram, Atmodai, 4. maijam, Barikāžu dienai, kā arī citiem Latvijas notikumiem. Skanēja Raimonda Paula, Renāra Kaupera un grupas “Prāta vētra”, Imanta Ziedoņa populārākās un vismīļākās dziesmas. Pasākuma laikā skolēni aktīvi iesaistījās konkursā par Latviju. “Mēs esam raženi! Mēs esam skaisti! Mēs zinām, ko mēs gribam! Un, ko mēs gribam, to mēs varam! Un, ko mēs varam, to mēs darām!’’ Šie Vairas Vīķes-Freibergas vārdi, kurus skandināja skatītāji koncerta noslēgumā, bija apsveikuma vārdi dzimtenei Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma”, kā arī Mikum Abaroniņam un Artai Abaroniņai par iespēju piedalīties aizraujošā muzikālajā pasākumā.

Sagatavoja Žanna Ugarenko, 7.c klases audzinātāja