DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Skolotājs uz vienu dienu

Martā 1.b un 2.b klasē (Aveņu 40) notika pasākums „Skolotājs uz vienu dienu”. Pasākuma pamatmērķis ir ģimenes iesaistīšana mācību un audzināšanas procesā.

Stundas notika neparasti – šajā dienā skolēnu vecāki bija skolotāji un vadīja stundas.  1.b klases skolnieces Agnijas Stoles mamma Olga Stole novadīja neparastu klases stundu, kurā bērniem stāstīja par savu darba vietu „Luminor” bankā. Olga pastāstīja skolēniem par naudu, naudas vēsturi un sasaistīja mācību stundu ar matemātiku, jo skolēni mācību stundas nobeigumā risināja arī dažāda tipa uzdevumus. Savukārt 2.b klasē Maksima Semjonova mamma Inesa Semjonova novadīja klases stundu, sasaistot to ar vizuālo mākslu. Arī šī māmiņa strādā bankā. Skolēni zīmēja savas krājkasītes un runāja par naudas taupīšanu un krāšanu.

Pēc skolēnu atsauksmēm tā bija jaukā un neparastā diena! Māmiņas – skolotājas atzinās, ka skolotāja darbs ir ļoti sarežģīts, skolēni aktīvi iesaistījās diskusijās un atbildēja uz dažāda tipa jautājumiem. Tā bija interesantā pieredze gan skolēniem, gan vecākiem, gan skolotājiem!

Sagatavoja I. Šestaka un T.Puzirevska, sākumskolas skolotājas