DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Projekta “Kods: L.A.U.K.I.” noslēguma pasākums Jelgavā

2023.gada 4.aprīlī Jelgavas pils aulā norisinājās Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Mūžizglītības centra sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā īstenotā projekta “Kods: L.A.U.K.I.” noslēguma pasākums, kurā piedalījās arī Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas un Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas skolēnu komandas.

Projekts bija liels piedzīvojums. Tajā piedalījās 6 skolēnu komandas no Latvijas pilsētām: Daugavpils, Liepājas, Ventspils, Rēzeknes, Rīgas un Jelgavas. Projekta laikā katra skolēnu komanda devās uz diviem uzņēmumiem lauku teritorijās un filmēja video par tiem. Daugavpils skolēni veidoja filmas par metālapstrādes uzņēmumu SIA “Salika” un Z/S “Klajumi”.

Pirms video veidošanas skolēni ieguva iespēju mācīties video montēšanu un video scenārija veidošanu kopā ar speciālistiem no Rīgas Mediju un mākslas tehnikuma. Notika arī klātienes tikšanās Rīgā.

Noslēguma pasākumā skolēni piedzīvoja sava video pirmizrādi un pēc tam arī tika cildināti par paveikto darbu. Katras pilsētas komanda saņēma nomināciju. Mūsu Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola saņēma atzinību par labu un skaistu lietu darīšanu un uzvaru nominācijā “Saturiski ekspresīvākais sižets”. Noslēguma pasākumā atbalstīt komandu bija ieradies arī SIA “Salika” uzņēmuma vadītājs Kaspars Rokjans. Milzīgs paldies par to.

Jelgavā skolēniem arī bija iespēja apskatīt dažādas augstskolas fakultātes un iepazīt studiju vidi. 10.a klases skolēni Deniss Aleksandrs Akuntjevs, Dmitrijs Grocs, Anna Lomonosova un Andrejs Ļaļins atzīst, ka projekts bija noderīgs un iegūtās zināšanas paliks atmiņā uz ilgu laiku un tiks izmantotas. Tāpat viņi izrāda interesi piedalīties citos projektos.

Paldies Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei, kas ierosināja tieši Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolai un Daugavpils Valstspilsētas vidusskolai izveidot komandas šim projektam.

Sagatavoja pedagogs – karjeras konsultants Gunda Pastare