DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

VESELĪBA “+” 2023 –“Vesels gars veselā miesā”

Apsveicam

 

8.a klases komandu ar iegūto 2. vietu,  8.d klases komandu ar iegūto 3. vietu Daugavpils pilsētas konkursā — veselības un karjeras maratonā VESELĪBA “+” 2023 –“Vesels gars veselā miesā”! 

Paldies skolotājām Jeļenai Šilovai  un Marinai Pučkai par skolēnu sagatavošanu konkursam!

Kopš 1950. gada pēc Pasaules Veselības organizācijas  ierosinājuma 7. aprīlis visā pasaulē tiek atzīmēts kā Pasaules veselības diena. Ik gadu šajā dienā uzmanība tiek vērsta uz kādu aktuālu sabiedrības veselības problēmu.

4.aprīlī, atzīmējot šo dienu, Daugavpils Universitātē norisinājās konkurss-maratons Daugavpils skolu astoto klašu skolēnu komandām „VESELS GARS VESELĀ MIESĀ”. Maratona mērķis – veicināt pusaudžu izpratni par profesijas izvēles svarīgumu un tās saistību ar katra mentālo, fizisko un emocionālo veselību. Šis ir ikgadējs tradicionāls pasākums – pēdējos gados notikušo maratonu nosaukumi bija „Iemācies paredzēt bīstamo un attīsti prasmi palīdzēt”, „Dzīve ar prieku – veselības un veiksmes atslēga”, „Veselība – dzīves PULSS”, „Karjera un veselība,”  „Vesels es – vesela valsts”  u.c.

Konkursa organizēšanā un vadīšanā piedalījās Latvijas Sarkanais krusts (M.Pučka) un Sarkanā krusta Daugavpils nodaļas Jauniešu grupa (Ž.Ovčinko un A.Kalmašņikovs), Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”(V.Rudņeva), Daugavpils Universitātes Veselības Veicināšanas Centrs (I.Kunicka),

Skolu komandas „maratonā” izpildīja dažādus izziņas, radošus un praktiskus uzdevumus. Mūsu skolas komandas veiksmīgi tika galā ar visiem uzdevumiem un ieguva 2.vietu. (8.a klase) un 3.vietu (8.d klase).

Maratona noslēgumā labāko teatrālo uzstāšanos vidū bija atkal mūsu Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas (8.d) priekšnesums.

Mūsu skolas skolēni prot darboties komandā un mainīt sevi, lai sasniegtu labus rezultātus.