DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Paneļdiskusija “Cikos sākās/ies Tava demokrātija?”

23.martā Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 10. un 12. klašu skolēni piedalījās pasākumā “Cikos sākās/ies Tava demokrātija?”, kas norisinājās Kultūras centrā “Vārpa”.

Pasākuma paneļdiskusijā, piedaloties nominācijas “2022. gada Eiropas cilvēks Latvijā” TOP3 kandidātiem – “Twitter konvoja” aizsācējam Reinim Pozņakam, Rīgas pilsētas mēram Mārtiņam Staķim un EUROPE DIRECT Dienvidlatgale centra vadītājam Oskaram Zuģickim, – tika diskutēts par lēmumu nozīmi cilvēka dzīvē, kas stiprinājuši eiropeiskās vērtības. Diskusijas laikā dalībnieki dalījās ar to, kā viņi iepazina demokrātijas jēdzienu, kā dzīvē tas izpaudās un arī par pašreizējiem uzskatiem. Svarīgi, ka dalībnieki motivēja jauniešus darboties un būt aktīviem, tāpat uzsvēra, ka katrs lēmums ietekmē cilvēka dzīvi un paver jaunus apvāršņus un iespējas.

Pasākuma otrajā daļā biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” ģenerālsekretāres Lienes Valdmanes vadībā skolēni darbojās grupās, veidojot Daugavpils Demokrātijas kartes. Skolēni saņēma mājasdarbu iziet izveidoto karti un nofilmēt video.

Lai izdodas mūsu skolēniem izveidot vienu no visinteresantākajiem video!

Informāciju sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Gunda Pastare