DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Akcija «Atpakaļ uz skolu»: Izglītības un zinātnes ministres vizīte

24.martā skolu apmeklēja Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Liels prieks, ka mūsu nozares ministre interesējas par notiekošo izglītības iestādē, ir gatava uzklausīt, sniegt atbildes uz jautājumiem un dot padomu.

Vecāko klašu skolēni interesējās par to, kā nekļūdīties turpmākā ceļa izvēlē un apzināt savas spējas un talantus, uzdeva nopietnus jautājumus par jaunā mācību satura ieviešanas izaicinājumiem. Ministre uzsvēra, ka dzīve ļoti strauji mainās, daudzas profesijas izzūd, to vietā nāk jaunas, kurās nepieciešamas labas sadarbības, komunikācijas un pašvadītas mācīšanās prasmes.

Pedagogus uztrauc zemais profesijas prestižs un jaunu cilvēku nevēlēšanās strādāt skolā,  atalgojums, kā arī pārslodze, kas saistīta ar gatavošanos mācību stundām un  materiālu trūkums. Ministre izprot problēmas, kas uztrauc pedagogus un ir gatava atbalstīt.

Skolas Goda grāmatā Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša ierakstīja:   “Skolotājs ir šodienas un arī nākotnes profesija. Tikai ar labiem skolotājiem Latvijā veidojas spēcīga un zinoša nākotne. Lai izdodas ceļš uz izcilību! ”