DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: Rīgas muzeju apmeklējums

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros  10. martā Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 8.d un 9.d klases skolēni apmeklēja Rīgas Motormuzeju un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja  izstādi «Snīkeri: eco x ego «. Diena izdevās pārsteigumiem bagāta.

No paša rīta skolēni  apskatīja Rīgas Motormuzeja aizraujošo mašīnu ekspozīciju. Skolēniem patika mašīnu un citu braucamrīku daudzveidība – to formas, krāsas, izmēra atšķirības. Pēc ekspozīcijas apmeklējuma visi  aktīvi piedalījās muzejpedagoģiskajā nodarbībā “No kvēlspuldzes līdz elektroauto”. Nodarbības laikā skolēni uzzināja par  izcilu zinātnieku un izgudrotāju  — Tomasu Alvu Edisonu un  viņa slavenajiem izgudrojumiem, kā tie ietekmējuši pasaules industriālo attīstību, sākot no gaismas iedegšanas pasaulē līdz pat elektroautomobiļiem un to uzlādei Latvijā. Nodarbības praktiskajā daļā skolēni  izveidoja elektrisko spuldzīti, kā arī noskaidroja, kāpēc elektrību ražo ābols un citrons.

Dienas otrajā pusē skolēni apmeklēja Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja  izstādi «Snīkeri: eco x ego «. Izstādes apmeklējuma laikā gida pavadībā  skolēniem pavērās iespēja daudz ko iemācīties par vēsturē  nozīmīgiem sportistiem un apskatīt dažādus apavu dizainus. Snīkeru konstrukcijas un materiālu izvēle liecina par ražotāju centieniem izsekot ortopēdijas jaunākajām atziņām par cilvēka ķermenim veselīgu stāju. Modeļu straujā mainība sporta apavu tirgū atstāj aiz sevis draudīgu ekoloģisku problēmu, kas negatīvi ietekmē mūsu labsajūtu kopumā. Pasākuma noslēgumā skolēni piedalījās viktorīnā, kurā pārbaudīja savas zināšanas par redzēto izstādē.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par piedāvāto iespēju.

Sagatavoja 8.d klases audzinātāja Alla Mihailova