DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Projekta “Sporto visa klase” aktivitātes

Mūsu skolas 5.a klase (16 sportisti) piedalās Latvijas Olimpiskās komitejas īstenotajā projektā ,,Sporto visa klase», kura galvenais mērķis ir nodrošināt sporta nodarbības ar maksimālu lietderību, pilnveidot iesaistīto skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību, dodot motivāciju nodarboties ar sportu. Atšķirība no skolas programmas it tāda, ka bērni apgūst mācību materiālu padziļināti un daudz ātrāk par saviem vienaudžiem. Nodarbībās skolēniem notiek dažādas kustības spēles, vispārējās fiziskās sagatavotības vingrinājumi, kā arī peldēšana un sporta nodarbības svaigā gaisā. Nodarbības notiek trīs reizes nedēļā. 

7.-8. februārī mūsu skolēni piedalījās pilsētas sacensībās  tautas bumbā, kur ieguva 3.vietu (meitenes) un 4.vietu (zēni).

28. februārī Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā notika projekta “Sporto visa klase» novada sacensības, kurās piedalījās Latgales spēcīgākās skolas. Sacensībās piedalījās sportisti no Jēkabpils, Viļāniem, Dagdas, Sakstagalas un Daugavpils. Tajās skolēniem bija iespēja parādīt savus spēkus, kā komandas darbā, tā arī individuāli.

Kopvērtējumā mūsu komanda ieguva 4.vietu. Apsveicam mūsu sportistus un turpmāk novēlam viņiem veiksmi un spilgtas uzvaras!

Sagatavoja projekta koordinators Aleksandrs Visockis