DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” DDAV: ekskursija uz Lūznavas muižu

2023.gada 1.martā programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 4.a klases skolēni apmeklēja Latgales jūgendstila pērli, kura celta 20.gs. sākumā. Pasākuma mērķis bija papildināt savas zināšanas par Latvijas vēsturi un ainavu.

Lūznavas muiža ir radoša, darbīga un iedvesmojoša satikšanās vieta. Arī mēs labprāt apmeklējām šo pērli, gida pavadībā devāmies ekskursijā pa muižu, izpildījām doto uzdevumu — būt vērīgiem un atrast ceļojuma laikā pa muižu dažādas vietas un atzīmēt darba lapā. Skolēni diezgan labi to paveica un devās strādāt darbnīcā «Bišu vaska drāna». No auduma un bišu vaska veidoja savu salveti. Smarža piepildīja visu telpu, ar labu noskaņojumu tika paveikts šis darbiņš. Visi bija gandarīti un priecīgi.

Vēlāk baudījām zāļu tēju vienā no muižas telpām, vērojām skaisto parku, klausījāmies mūziku. Devāmies gida pavadībā pastaigā pa parku, kur redzējām mākslinieku radītās skulptūras, retos kokus, klausījāmies putnu dziesmas.

Pasākuma laikā iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību, dizaina un tehnoloģiju, vizuālās mākslas un mūzikas stundās.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par doto iespēju apceļot dzimto zemi un novadu.

Sagatavoja 4.a klases audzinātāja Alīna Šumilo