DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Krāsainā nedēļa ziemas baltumā

Februāra sākumā daudzas pirmsskolas (Raipoles ielā 8) grupas izvēlējās kopā ar bērniem rīkot Krāsaino nedēļu, lai padarītu jautrāku un priecīgāku ziemas pēdējo mēnesi. Arī mēneša tēma “Emociju pasaulē” ļoti veiksmīgi tika iekļauta nedēļas aktivitātēs, jo, kā mēs zinām, katru emociju var ietērpt savā krāsā. Kādam “prieks” asociējas ar dzelteno, bet citam varbūt ar sarkano vai balto krāsu. Bet “skumjas”, “izbrīns” un “bailes”… kādā krāsā katram ir šīs emocijas?

Pašā nedēļas sākumā grupas “Zīlīte” bērni ceļoja uz Sarkano zemi. Aktivitātes bija dažādas, bet katru nedēļas dienu tika runāts par kādu citu krāsu.

Krāsainā nedēļa grupā “Dzeguzēns” arī izdevās ļoti interesanta un neparasta. Katru dienu bērni grupā ievēroja speciālo dress code – vilka vajadzīgās krāsas apģērbu un arī atnesa tādas pašas krāsas lietu no mājām. Ar šiem priekšmetiem grupā tika organizētas dažādas aktivitātes – bērni prezentēja savu rotaļlietu, paplašinot latviešu valodas vārdu krājumu, trenēja redzes atmiņu un uzmanību dažādu spēļu gaitā un organizēja jautras spēles ar mīļākajām  rotaļlietām.

Sagatavošanas grupas “Gulbītis” bērniem nedēļa izvērtās ļoti radoša. Tie zīmēja un rakstīja uz auduma, jo katram no viņiem nedēļas laikā vajadzēja izrotāt savu krāsaino T-kreklu un padarīt to īpašu.

Toties grupas “Zvirbulis” bērni un skolotājas šajā nedēļā, runājot par dažādām krāsām, ņemot vērā bērnu jautājumus un interesi, eksperimentēja. Jūs jautāsiet: “Kāpēc?”   Jo runā, ka ūdens esot gaiši zils un jūra zila. Tādēļ Krāsainās nedēļas ietvaros tika pētīta zilā un gaiši zilā krāsa. Ar bērniem tika veikti eksperimenti, kuru laikā tika noskaidrots, ka ūdens ir bezkrāsains. Bērni ar sajūsmu vēroja eksperimentus un izdarīja secinājumus.

“Krāsainā nedēļa” ienesa jautrību katrā grupā.

Informāciju sagatavoja Ž. Stašāne, direktora vietniece pirmsskolas izglītības jautājumos