DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Krāsainā nedēļa Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā

Daugavpils Draudzīga aicinājuma vidusskolas (Stāvā iela 41) 6.grupas “Zemene” 4-5 gadīgie bērni februāra pirmo nedēļu veltīja krāsu iepazīšanai un nostiprināšanai. Lai bērni papildinātu  zināšanas par krāsām, krāsu jaukšanu, toņiem un krāsu nozīmi, katrai dienai bija piešķirta sava krāsa. Vecāki tika aicināti savus mazuļus ģērbt katru dienu atbilstoši tās dienas krāsai. Skolotājas katru dienu ar bērniem meklēja attiecīgās dienas krāsu sev apkārt.

Pirmdiena – dzeltenās krāsas diena. Bērniem tika atskaņota I.Ziedoņa “Dzeltenā pasaka”. Dzeltenā ir saules krāsa, tāpēc uzmanība bija pievērsta gaismai, saulei, pozitīvajām emocijām, ko tās izraisa.

Otrdiena – zilās krāsas, debesu un jūras krāsa. Bērni ar interesi zīmēja, krāsoja, veidoja dažādus radošus darbus, izmēģināja dažādas darbu veidošanas tehnikas. Bērni lēja, maisīja un jauca dažādas vielas, kā rezultātā radās zils vulkāna izvirdums. Vulkāna darbība pārsteidza un priecēja bērnus.

Trešdiena – zaļās krāsas diena. Pie bērniem ciemojās zaļā pasaka. Tā kā zaļā ir dabas krāsa, tad runa bija par dabu un tās saudzēšanu.

Ceturtdiena – sarkanās krāsas diena. Šajā dienā bērni stāstīja un arī rādīja, kas ir sarkans visapkārt. Bērni izgatavoja sirsniņas un mācījās draudzēties. Ļoti mīļa, koša un sirsnīga izdevās šī diena.

Piektdiena – raibā jeb brūnā diena. Nedēļa noslēdzās ar muzikālu jautro brīdi, dejām un rotaļām. Bērni atkārtoja nedēļas laikā apgūtās krāsas. Skanot  dziesmām par krāsām, mazuļi meklēja tās sev apkārt.

Nedēļa izdevās patiesi raiba un krāsaina. Visus priecēja  daudzveidīgie radošie darbi, tēma bērniem bija saistoša un aizraujoša. Vecāki ar prieku atbalstīja un palīdzēja sagatavot katrai dienai atbilstošu tērpu.

Paldies 6.grupas “Zemene” pedagoģēm Tatjanai Dmitrijevai un Jūlijai Zujevai par izdomu un liela krāsainā prieka sagādāšanu  bērniem! Paldies vecākiem par apģērba, atribūtu sarūpēšanu un atbalstu!

Informāciju sagatavoja pirmsskolas izglītības metodiķe Anita Verbicka