DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Integrētā stunda 4.d klasē

Integrētā stunda ir viens no mūsdienu mācību procesa veidiem, kas paredz dažādu priekšmetu apvienošanu. Tas veicina  skolotāju sadarbību un domāts skolēnu mācīšanās motivācijas paaugstināšanai.

Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 4.d klases skolēniem tika novadīta integrētā stunda sociālajās zinībās un vēsturē un angļu valodā “Svētki un svētku tradīcijas”. Stundu vadīja sociālo zinību un vēstures skolotāja Oksana Staņeviča un angļu valodas skolotāja Alla Mihailova. Stundas sasniedzamais rezultāts bija svētku tradīciju  pārskata veidošana. Darbojoties grupās, skolēni veidoja plakātus par svētkiem, kurus svin gan Latvijā, gan pasaulē. Atceroties iepriekšējās stundās apgūto informāciju par sociālajām grupām, svētkiem un tradīcijām un lietojot angļu valodas stundās apgūto tēmai atbilstošo  leksiku, skolēni zīmēja, līmēja, rakstīja un pēc tam prezentēja savas grupas svētkus angļu valodā.

Stundas laikā skolēni mācījās analizēt, salīdzināt, pielietot apgūtās zināšanas dažādās dzīves jomās, mācījās sadarboties un atbalstīt viens otru mācīšanās procesā. Veidojas pilnīgāks priekštats par apgūstamo materiālu. Skolēni mācījās pašvadīti, atbildīgi, izpaudās radoši.

Informāciju sagatavoja sociālo zinību un vēstures skolotāja Oksana Staņeviča