DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Erasmus+ projekta dalībnieku tikšanās Santa de la Cruz (Spānija)

Erasmus+ projekta «Future skills for future school” ietvaros no 2023. gada 27.janvāra līdz 04.februārim Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas latviešu valodas skolotāja Jūlija Vaikule un sākumskolas skolotāja Tatjana Krūmiņa apguva apmācības kursu „Outdoor education: a new way of teaching and learning «, kurš tika realizēts Santa de La Cruz (Spānija, Tenerife). Projektā piedalījās 14 dalībnieki no Latvijas (4), Polijas (3), Īrijas (3), Slovēnijas (2) un Horvātijas (2).

Kursa aktivitātes paredzēja angļu valodas līmeņa paaugstināšanu un prasmes ieviest jaunas idejas ārā nodarbībās pilnveidošanu. Visas aktivitātes tika realizētas dabā, Tenerifes parkos un kalnos. Kursā tika piedāvātas jaunās aktivitātes, lai ieinteresētu skolēnus mācīties ārā. Visas kursa aktivitātes notika saskaņā ar tā programmu: pastaiga pa Tenerifi ar karti, prasmes strādāt komandā pilnveide, darbs pāros, darbs komandās,  dažādas aktivitātes ar dabas materiāliem – akmentiņiem, kociņiem, koku lapām. Bija ļoti jautri un neparasti, secinājām, ka ir jāmainās, ir jādomā par to, ka nāk jaunā paaudze, kura ir jāiesaista, lai viņiem būtu interesanti mācīties, ka ir jāmeklē arvien plašākas iespējas, lai padarītu mācības par ko aizraujošu, nevis garlaicīgu.

Mobilitātes noslēgumā tika saņemts sertifikāts par dalību apmācības programmā 35 stundu apjomā.

DDAV  projektu «Future skills for future school. School education staff mobility» (Nr. 2022-1-LV01-KA122-SCH-000070247)  līdzfinansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma un administrē Valsts izglītības attīstības aģentūra.

Informāciju sagatavoja Jūlija Vaikule